Stal de Olle Dijck
Mevrouw G. Blom van der Veen

Pieterzijlsterweg 6
9844TA Pieterzijl

Telefoon: 0594-688681
E-mail: info@staldeolledijck.nl

Geschiedenis van Stal de Olle Dijck

Stal de Olle Dijck werd opgericht in 1993 door mevrouw Grietje Blom van der Veen. De stal wordt gehouden en beheerd door Bauke & Grietje Blom aan de Pieterzijlsterweg 6 te Pieterzijl.

Stal de Olle Dijck heeft zwarte pony’s in de midden en grote maat. De basis voor de huidige ponystapel is gelegd in 1993. Dit gebeurde door een merrie aan te kopen van de heer L. P. de Wit te Groningen.

Frederika van Rozenburg  [Kr Pref]

Frederika heeft als vader Marlando van Stal Volmoed [Pref. IBOP-B] en als grootvader Scurry of Marshwood. Als moeder heeft zij de zwarte middenmaat Anke van het Polderpark [Kr.Super.Pref] en als grootvader Mustang van Bunswaard [Pref].

Tevens is zij een volle zus van de keurhengst Garlando van Rozenburg en 1epremie-ruin Harlando van Rozenburg. Frederika werd in haar keurings-carriere diverse malen op de reguliere premie-keuring te Tolbert uit gebracht, wat uiteindelijk resulteerde in zes eerste premies, dagkampioen en tweemaal erekampioen.

In november 2002 is Frederika op basis van haar nakomelingen preferent verklaard door het NSPS

Liberty van Stal Nooitgedacht [Kr Pref]

De volgende merrie die in 1997 bij Stal de Olle Dijck kwam is Liberty van Stal Nooitgedacht [Kr Pref].

Liberty heeft Zorro van Dorpszicht [Pref] als vader en Surprise van Dorpszicht [Pref] als grootvader. Als moeder heeft zij Harmonie v/d Veldhoeve [Kr] en Marlando van Stal Volmoed [Pref IBOP-B] als grootvader.

Ook Liberty werd in haar keurings-carriere diverse malen op de reguliere premie-keuring te Tolbert uitgebracht, wat uiteindelijk resulteerde in zeven eerste premies. Zij werd jeugd-kampioen op een-jarige leeftijd en drie jaar later maat- en dagkampioen.

In oktober 2007 is Liberty op basis van haar nakomelingen preferent verklaard door het NSPS.